Yannick Bergevoet is geboren op 16 september 1984 in het Overijsselse Hengevelde. BZK-Nieuwjaarsbijeenkomst Extern 2009Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met muziek. Was het niet door zijn ouders, dan was het wel door de piano. Op 7 jarige leeftijd begon hij dan ook met zijn eerste pianolessen.

Op 12-jarige leeftijd begon hij daarnaast met slagwerklessen aan de muziekschool en de plaatselijke muziekvereniging Apollo in Goor. In 2002 ruilde hij zijn toenmalige studie schoolmuziek aan het conservatorium in Zwolle in voor de studie klassiek slagwerk (bachelor) aan het conservatorium in Enschede, bij de docenten Frank van der Starre en Hans Grutterink. Deze studie werd op 7 juni 2007 met een 8,5 afgerond.

Daarna vervolgde hij zijn studie aan de Messiaen Academie in Zwolle (master), alwaar hij zich specialiseerde op het gebied van melodisch slagwerk. Deze studie werd op 28 mei 2009 met een 8 afgerond, zijn docenten daar waren Jan Roel Hamersma en Peter Prommel. Verder volgde hij masterclasses bij Ludwig Albert, Pius Cheung, Orlando Cotto, Stephan Froleyks, Jack Van Geem, Theodor Milkov, Nippy Noya, Bart Quartier, Émmanuél Sejourné, Tchiki Duo en Nancy Zeltsman.

Momenteel is Yannick als slagwerkdocent verbonden aan de “Musikschule Niedergrafschaft” in Uelsen (Duitsland) en Home of Talents in Goor (voorheen de Muziekschool Hof van Twente). Tevens is hij als docent en dirigent actief bij de muziekverenigingen Broederband Beerzerveld, Concordia Sibculo, SDG Westerhaar en Wilhelmina Rijssen.

Sinds de aanschaf van zijn eigen basmarimba in oktober 2004, legt hij zich ook meer toe op solo-, duo- en kamermuziek. Dit resulteerde onder andere aan deelname aan de “European Solo Competition” in Birmingham (Engeland), in mei 2007, de “Universal Marimba Competition” in Sint-Truiden (België, augustus 2007), “Zeltsman Marimba Festival” (Los Angeles, juli 2008) en de “International Marimba Competition” in Salzburg (Oostenrijk, juli 2009). Ook mocht hij in januari 2009 optreden tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag. Daarnaast vormt hij met Folkert Buis sinds 2015 een slagwerk duo.